mobile logo

Werkt uw accu nog goed? Doe een accu check nabij Leeuwarden!

“Goede service betekend trouwe klanten”

Werkt uw accu nog goed? Doe een accu check nabij Leeuwarden!

Graag leggen wij van Autobedrijf Hoekstra (nabij Leeuwarden) u uit waarom een accu check zo belangrijk is. We bevinden ons volop in de herfst en de winter staat voor de deur. Oftewel: de temperaturen dalen. Wanneer de temperaturen buiten dalen is het verstandig om te controleren of alles in je auto nog goed werkt. Stel je voor je rijdt ‘s Avonds laat op een lange rustige weg en je auto houdt er mee op! Dat wil toch niemand? Daarom leest u hier waarom het hebben van een goed werkende accu ontzettend belangrijk is op koude dagen.

Een goed werkende accu is onmisbaar

De accu is allereerst onmisbaar wanneer u uw auto wilt starten. Niet geheel onbelangrijk dus. De accu zorgt er namelijk voor dat de startmotor begint met draaien, die er weer voor zorgt dat de auto start. Ook drijft de accu de dynamo aan, die de accu automatisch weer oplaadt.

Zonder deze accu kan de auto niet gestart worden of werken de lichten of verwarming van uw auto niet. Dat zijn natuurlijk ontzettende onhandige situaties, vooral wanneer temperaturen buiten gaan dalen. Daar staat u dan in de kou in een file met een niet werkende auto!

Deze situaties kunnen ontstaan bij een niet goed werkende accu

U heeft misschien wel eens meegemaakt dat uw auto niet wil starten nadat u (per ongeluk) vergeten bent de lichten uit te doen of de deur niet goed dicht heeft gedaan en het lichtje in uw auto is blijven branden. Dit is een gevolg van een niet goed werkende accu. De accu heeft namelijk positieve en negatieve materialen, die samen voor een bepaalde spanning zorgen. Deze spanning heeft dan weer tot functie dat er stroom geleverd wordt aan de auto. Door chemische reacties tussen deze actieve materialen en elektrolyt daalt de spanning. Wat tot gevolg kan hebben dat de accu niet meer werkt.

Doe een accu check bij Autobedrijf Hoekstra nabij Leeuwarden!

Daarom adviseren wij om uw accu regelmatig te laten controleren. Sinds kort hebben wij de nieuwste accu check. Het enige wat u hoeft te doen is langsrijden voor een check! Zo kunt u heel veel vervelende situaties voorkomen. Wat kunt u zelf doen? Controleer eens per maand of er aanslag op de polen van de accu is ontstaan. Zit er te veel aanslag op? Dan is het voor de accu moeilijker om contact te maken en voor de elektrische spanning te zorgen die nodig is.

Neem contact op over een accu check nabij Leeuwarden: bij Autogarage Hoekstra!

Vragen over uw accu? Neem contact met ons op of rij even langs onze garage in Hylaard (nabij Leeuwarden) voor een accu check! 

Belangrijk!

Ontvang per mail uw APK-reminder
Bandenservice
Montage + balanceren maar 18,- excl. BTW
Servicebeurt nodig?
Gaat u voor de kleine of grote servicebeurt?
Gevalletje schade?
Ook autoschade pakken wij grondig aan