mobile logo

Alles wat u moet weten over de airco bijvullen

“Goede service betekend trouwe klanten”

Airco bijvullen; heel belangrijk! De airco bijvullen zorgt ervoor dat het goed blijft werken. Tegenwoordig heeft bijna iedere auto een airco. Ook wanneer u een tweedehandse auto koopt zit deze functie er vaak al in. Het geeft heerlijke verkoeling tijdens de warme, zomerse maanden! Maar wist u ook dat de airco in de koude, natte maanden een hele belangrijke functie heeft?

Is het tijd voor airco bijvullen?

De airco onttrekt namelijk het vocht uit de lucht in uw auto. Vocht is een grote boosdoener van interne schade, zoals schade door schimmel. De airco heeft dus een belangrijke functie voor de hygiëne in uw auto. Doordat de airco dagelijks gebruikt word, is het ook geen verrassing dat hij af en toe wat onderhoud nodig heeft. Door de airco jaarlijks te laten nakijken voorkomt u dat er zich problemen voordoen of dat de airco stukgaat. Het laten nakijken bespaart u dus reparatiekosten en zorgt ervoor dat u op elk gewenst moment kunt genieten van heerlijke verkoeling.

“Mijn airco doet raar”, wat moet ik doen?

Het nakijken van de airco dient dus jaarlijks te gebeuren. Wanneer u tussentijds merkt dat de airco ‘raar’ begint te doen kunt u het beste direct contact met ons opnemen. Voorbeelden hiervan zijn dat de airco ineens begint te stinken of dat het niet meer goed verkoelt. Dan kijken we hem snel voor u na. Veranderingen aan uw airco zijn vaak te wijten aan te weinig koelingsvloeistof. Hierdoor valt de druk in de airco weg en verkoelt het dus een stuk minder! Komt er een vieze geur uit de airco? Dan zitten er mogelijk schimmels en bacteriën in de airco. Dit kan grote gevolgen hebben op uw gezondheid en dat willen we altijd zien te voorkomen. Breng de auto dan langs, zodat onze ervaren monteurs de airco voor u kunnen reinigen.

Slim omgaan met uw airco

Er zijn een aantal simpele handelingen die u kunt verrichten om ervoor te zorgen dat uw airco optimaal blijft functioneren. Zo adviseren we onder andere de airco een kwartier voor aankomst uit te zetten. Op deze manier krijgt de verdamper genoeg kans om te drogen voordat de auto wordt uitgezet. Goed gedroogd betekent minder kans voor schimmels en bacteriën! Laat de airco ook jaarlijks nakijken, zodat u zeker weet dat er genoeg koelingsvloeistof aanwezig is. Voor meer tips en info over het slim gebruiken van uw airco klikt u hier.

Airco bijvullen en onderhouden bij Autobedrijf Hoekstra

Bij Autobedrijf Hoekstra bent u uiteraard aan het juiste adres voor het laten nakijken, onderhouden en bijvullen van de airco. Doordat onze monteurs jarenlange ervaring hebben met aircosystemen bent u altijd verzekerd van de beste service. Uw airco bijvullen is zo gepiept in onze goed uitgeruste garage. Als vertrouwde dorpsgarage hebben we alles in huis om u zo snel en veilig mogelijk weer op weg te sturen. Daarnaast kunt u rekenen op uitstekende service, advies op maat en kant en klare oplossingen. Neem vrijblijvend contact op met ons om een afspraak te maken voor het onderhoud van de airco.

Belangrijk!

ontvang per mail uw APK-reminder
Bandenservice
Montage + balanceren maar 18,- ex BTW
Service beurt nodig
gaat u voor de kleine of MAXI service beurt?
Gevalletje schade?
ook autoschade pakken wij grondig aan