mobile logo

5 tips voor airco onderhoud

Een goed verzorgde airco heeft een langere levensduur. Met de juiste airco onderhoud blijft het voldoende verkoelen en krijgt het geen nare geur. Het voorkomt ook dat schimmels en bacteriën zich kunnen vestigen in de airco. Het juiste onderhoud zorgt dus niet alleen voor een goed functionerende airco, het zorgt ook voor een gezonde airco! We geven u hier 5 tips waarmee u ervoor zorgt dat de airco goed blijft werken.

Tip 1: Warme dag? Weg rijden met ramen open!

Dat verschrikkelijke gevoel wanneer u na een lange, zonnige dag weer in uw auto stapt. De eerste reactie is dan ook vaak om direct de airco aan te zetten. Toch adviseren wij u eventjes te wachten voordat de airco op volle toeren wordt gezet! Dit heeft alles te maken met condensatie. Door weg te rijden met eerst alleen de ramen open, wordt de warme lucht op een natuurlijke wijze afgevoerd. Dit betekent dat de airco minder hard hoeft te werken om eerst de warme lucht af te voeren. Zo houdt u de airco namelijk droog. En waar houden schimmels en bacteriën niet van? Droge plekken!

Tip 2: Heeft u een automatische modus (AUTO)? Gebruik het!

Wist u dat de airco in de automatische modus een stuk minder verbruikt? Dat bespaart u dus gewoon brandstof! Wanneer de airco handmatig wordt gebruikt, verbruikt het heel wat meer. Dat betekent dus ook vaker onderhoud van de airco.

Tip 3: Regelmatig nakijken en bijvullen

Optimaal airco onderhoud betekent ook dat de airco af en toe moet worden nagekeken door een specialist. Dit kan het beste jaarlijks worden gedaan. Zo weet u altijd precies wanneer de koelingsvloeistof moet worden bijgevuld.

Tip 4: Onthoud: airco verdient onderhoud!

Airco is een belangrijk onderdeel in elke auto. Zeker tijdens de warme zomermaanden waar we met z’n allen volop genieten van de heerlijke verkoeling onderweg. Wanneer u de airco goed onderhoud weet u zeker dat u er geen onverwachte problemen mee krijgt!

Tip 5: Doe de airco onderhoud check

Laat uw auto nakijken bij een ervaren autogarage, zodat er een airco onderhoud check kan worden uitgevoerd. Zo weet u precies in welke staat de airco verkeert, wordt de vloeistof nog even voor u bijgevuld en kunt u met een gerust hart weer op pad. Bel gerust voor het maken van een afspraak!

Belangrijk!

Ontvang per mail uw APK-reminder
Bandenservice
Montage + balanceren maar 18,- excl. BTW
Servicebeurt nodig?
Gaat u voor de kleine of grote servicebeurt?
Gevalletje schade?
Ook autoschade pakken wij grondig aan