mobile logo

Kopen van een cabrio; waar op letten?

“Goede service betekend trouwe klanten”

Het is lente! En wat is er mooier dan heerlijk toeren met een open dakje?! De cabrio is dus super populair. Vooral nu we, anno 2021, minder naar het buitenland reizen door corona. Het zijn helaas niet de meest goedkope auto’s. Zit jij te denken aan een nieuwe of tweedehands cabriolet? Waar moet je op letten bij het kopen van een cabrio? Wij hebben wat tips voor je.

Het dak van een cabrio

Het is belangrijk om er rekening mee te houden met de verschillende types cabrio’s. Je hebt zogenoemde softtops en hardtops. Softtops zijn de stoffen daken. Deze daken komen heel veel voor. Hardtops zijn daken gemaakt van hardere materialen. Hierdoor is de cabriolet net een ‘normale’ auto. Wat zijn de voor- en nadelen van deze twee daken?

Hardtop

Over het algemeen zijn hardtops meer weerbestendig. Ook zijn ze vaak beter geïsoleerd. Windgeruis is tijdens het rijden bijvoorbeeld minder te horen. Ook schrikt een hardtop wellicht nog een klein beetje af als het gaat om diefstal.

Softtops

Softtops nemen veel minder ruimte in als ze zijn ingevouwen. Dat is handig, omdat dit meer laadruimte betekent. Het dak gaat ook sneller open of dicht. Softtop cabrioletten zijn over het algemeen goedkoper dan de hardtop varianten.

Tweedehands of nieuw

Als je denkt aan een tweedehands cabriolet, let er dan goed op dat je het mechanisme van het dak goed test voor je over gaat tot aankoop. Bekijk of het dak beschadigd is, zowel van binnen als van buiten. In Nederland ligt een plensbui altijd op de loer, dus in geval van regen moet er geen lekkage zijn. Ook is het handig om te checken wat je zicht is door de achterruit, wanneer de kap helemaal naar beneden zit. Zorg dat je altijd een proefrit maakt. Test hoe de auto rijdt met het dak omhoog en met het dak naar beneden. Let ook op de torsiestijfheid van de cabriolet. Cabrio’s kunnen wat meer verbuigen dan andere auto’s bij langdurig gebruik en dit kan resulteren in trillen tijdens het rijden. Dit kan storend zijn, niet gevaarlijk.

Wanneer koop je een cabrio?

Mensen zullen vast en zeker eerder op zoek gaan naar een cabriolet tussen april en juli dan tussen december en januari. Dat is natuurlijk niet verrassend, want niemand heeft zin om tijdens koude wintermaanden geld neer te leggen voor een convertible. Echter als je het seizoen voor bent, zul je makkelijker een goede deal vinden. Mensen willen dan graag van hun cabrio af, terwijl ze in de zomer vast en zeker direct iemand op de stoep hebben staan.

Hulp nodig bij het kopen van een cabrio?

Autogarage Hoekstra heeft altijd een ruim aanbod in occasions. Niet altijd staat hier ook een cabriolet tussen. Daarom kun je bij ons terecht voor een zoekopdracht. Wij zoeken de perfecte auto voor je en letten op alles, waardoor je geen miskoop hebt! Neem direct, en vrijblijvend, contact met ons op! 

Belangrijk!

ontvang per mail uw APK-reminder
Bandenservice
Montage + balanceren maar 18,- ex BTW
Service beurt nodig
gaat u voor de kleine of MAXI service beurt?
Gevalletje schade?
ook autoschade pakken wij grondig aan