mobile logo

De grote beurt

Een grote beurt van uw auto is nou eenmaal duurder dan een klein onderhoud aan uw auto. Maar een grote beurt is wel erg belangrijk voor uw auto!

Goedkoop en snel

Door het regelmatig laten onderhouden van uw auto, voorkomt u (vaak grote) schade! Ook slijtage bent u voor, wanneer u op tijd voor een grote beurt voor uw auto komt. Hiermee blijft u veilig op de weg. En komt u niet zomaar voor een nare verrassing langs de weg te staan. Hoe een grote beurt bij Autobedrijf Hoekstra in zijn werk gaat? Dat vertellen wij u hier!

Wanneer is het tijd voor een grote beurt van mijn auto?

Anders dan bij een APK, waar vaste regels voor beschreven staan, is het tijdstip van een grote beurt erg afhankelijk van uw auto. Hierbij moet u denken aan het type auto, de leeftijd van de auto, de kilometerstand en het aantal kilometers dat u per jaar rijdt. Een globale vuistregel die veel wordt gehanteerd, is dat uw auto toe is aan een grote beurt na iedere 30.000 km. De gemiddelde personenauto in Nederland rijdt 13.000 km per jaar. Dat betekent dat u om de 2-2,5 jaar uw auto een grote beurt kunt geven.

Een grote beurt is uitgebreider dan een kleine beurt. De onderdelen worden grondig nagelopen en getest op veiligheid. Wanneer een onderdeel aan vervanging toe is, wordt dit direct gemeld.

Wat wij controleren tijdens een grote beurt

Tijdens een grote beurt worden er ruim 90 zaken aan uw auto gecontroleerd. Grofweg zijn er 5 categorieën die gecontroleerd worden, namelijk:

  • In de auto
  • Om de auto
  • Onder de auto
  • Onder de motorkap
  • Algemeen onderhoud

U kunt van tevoren met ons afspraken maken over dat we eerst contact met u opnemen voordat we zomaar een onderdeel vervangen.

Uw betrouwbare dorpsgarage om de hoek

Bij Autobedrijf Hoekstra bent u altijd verzekerd van de beste service. We vertellen u exact hoe het ervoor staat. Zo komt u namelijk nooit voor nare verrassingen te staan. We hameren ook nooit op onnodige reparaties, zoals vele andere autogarages dat doen. Moet er toch iets vervangen worden, zoals de banden? Dan bent u ook verzekerd van een scherpe prijs. We verkopen namelijk banden voor de inkoopprijs! Heeft u een vraag of wilt u graag meer informatie over een grote beurt? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie. Onze gediplomeerde monteurs staan voor u klaar!

Belangrijk!

Ontvang per mail uw APK-reminder
Bandenservice
Montage + balanceren maar 18,- excl. BTW
Servicebeurt nodig?
Gaat u voor de kleine of grote servicebeurt?
Gevalletje schade?
Ook autoschade pakken wij grondig aan