mobile logo

Wanneer is het tijd voor winterbanden?

Wanneer is het tijd voor winterbanden? Dat leggen we u hier graag uit! Tijdens de winter hebben onze auto’s weer ‘last’ van kou, regen en vrieskou. Regen en bevroren wegen kunnen zorgen voor gladheid.  Weet u wanneer uw winterbanden onder de auto gezet moeten worden? Dat leest u hier!

“Goede service betekend trouwe klanten”

Wanneer winterbanden? Vanaf temperaturen onder de 7 graden

Bij welke temperaturen denkt u aan winterbanden? Onder de vijf graden? Of wanneer het vriespunt bereikt is? Of denkt u alleen maar aan winterbanden als u onderweg bent naar de bergen in Oostenrijk? Wij zullen u vertellen wanneer het tijd is voor winterbanden, namelijk: wanneer de temperatuur onder de +7 graden komt, dan is het tijd om te wisselen naar winterbanden!

Risico’s van zomerbanden in de winter

Doet u dit niet, dan liggen er aardig wat risico’s op de loer. Zomerbanden presteren namelijk veel minder goed bij een temperatuur onder de 7 graden. De zomerbanden zijn dan een stuk gevoeliger voor barsten en uw remweg is in de koude maanden met zomerbanden veel langer dan met winterbanden. Een zomerband bevat minder natuurrubber dan een winterband, dit maakt de zomerband harder dan de winterband. Tijdens koude temperaturen glijdt u dus sneller van de weg en loopt u risico op ongelukken en gevaarlijke situaties.

Goedkope winterbanden

Wanneer u winterbanden zoekt, ziet u enorme prijsverschillen. Dit komt, omdat er bij de meeste garages een grote marge op winterbanden zijn. Maar bij Autobedrijf Hoekstra vinden wij het belangrijker dat u veilig op weg gaat, en dat de winterbanden binnen uw budget passen. Daarom kunt u exclusief bij ons terecht voor het kopen van banden voor exact de inkoopprijs. Zo gaat u dus altijd veilig op pad, binnen uw budget.

Kom langs bij Autobedrijf Hoekstra in Hilaard

Wanneer het tijd is voor winterbanden dan bent u dus bij Autobedrijf Hoekstra in Hilaard aan het juiste adres. U komt simpelweg gewoon even langs en we bestellen de juiste banden voor u. Een belletje is natuurlijk ook zo gepleegd. Op 10 minuutjes rijden van Leeuwarden zijn we ook nog eens goed te bereiken.

Volledige service bij uw bandenspecialist

Bij Autobedrijf Hoekstra bent u altijd verzekerd van volledige én betrouwbare service. Onze goed opgeleide monteurs helpen u zo weer veilig op weg. Naast volledige autoservice, bent u natuurlijk ook welkom om onze ruime aanbod occasions te komen bekijken. Ziet u er eentje waar uw hart sneller van gaat kloppen? Dan maken we een testritje, lopen we de auto bij langs en rijdt u weg in uw droomoccasion.

Hulp nodig bij winterbanden?

De winterbanden van Autobedrijf Hoekstra passen altijd binnen uw budget, daar zorgen wij voor. Kom dus altijd langs wanneer u denkt dat uw zomerbanden vervangen moet worden door winterbanden en wij geven u eerlijk advies. Natuurlijk kunnen we de banden ook voor u monteren.

Belangrijk!

Ontvang per mail uw APK-reminder
Bandenservice
Montage + balanceren maar 18,- excl. BTW
Servicebeurt nodig?
Gaat u voor de kleine of grote servicebeurt?
Gevalletje schade?
Ook autoschade pakken wij grondig aan